Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

  • 1
  • 2

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά…

22-12-2017 | Νέα |

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας  (22/12/2017)

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας ,χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μηλίτου κ. Αποστόλου καθηγουμένου της Ιεράς Μονής και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Θεουπόλεως Παντελεήμονα.

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Ανα…

21-12-2017 | Νέα |

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας  (21/12/2017)

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας  (21/12/2017) Ετελέσθη με ιδιάιτερη κατάνυξη , χοροστατούντος  του Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί  τη ιερά  μνήμη της Προστάτιδος και...

Εξαετές μνημόσυνο του Προηγούμενου Μητροπολίτου Ρό…

24-09-2017 | Νέα | Ι. Μονή

Εξαετές μνημόσυνο του Προηγούμενου Μητροπολίτου Ρόδου Κυρού Αποστόλου

Ετελέσθη με ιδιαίτερη κατάνυξη πρωινή Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής...

Θεία Λειτουργία - Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού…

14-09-2017 | Νέα | Ι. Μονή

Θεία Λειτουργία - Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ)

Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Πρωινή Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής.

×

Σφάλμα

An error occured during data fetch from google.com: Error refreshing the OAuth2 token, message: '{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }'

Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου στο Συνοδικό της Ι.Μ.Βατοπαιδίου

Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ ανέφερε ότι η παρουσία της Παναγίας στον Άγιον Όρος είναι καθημερινή, υπογραμμίζοντας ότι "φωνάζουμε προς Αυτήν με τις προσευχές μας να μεσιτεύει για την Ελλάδα μας, για την Εκκλησία μας, για το Έθνος μας, για την νεολαία μας και για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο."

Στην συνέχεια ο Γέροντας ζήτησε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο να ομιλήσει προς πνευματική ωφέλεια των προσκυνητών και των πατέρων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και στην δικαίωση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Επίσης τόνισε ότι η υπόθεση της Μονής ήταν η δίωξη της Πολιτείας κατά της Εκκλησίας, σε αντίθεση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο ουδεμία ποινή επέβαλλε στον Ηγούμενο και την αδελφότητα γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή την αθωότητα της. "Ο Χριστός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου δικαίωσε και την Ιερά Μονή και την απήλλαξε από την σκληρότητα των καρδιών και την εμπάθεια των νοών των ανθρώπων οι οποίοι δεν ηδυνήθησαν δυστυχώς να κατανοήσουν ότι ο μοναχισμός είναι κατάσταση θυσίας, συνοψίζεται δε εις τον λόγο της Παναγίας «γένοιτό μη κατά το ρήμα σου" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μιλήτου.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο για το πατρικό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, αλλά και για προσωπική υποστήριξη που από την πρώτη στιγμή προσέφερε στην Ιερά Μονή μέχρι και την δικαίωση της..

 


ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ


 


ΦΩΤΟΘΗΚΗ


 

Πολυμέσα

Πολυμέσα

Φωτογραφικό υλικό, βίντεο και αρχεία ήχου από την Ιερά Μονή

Θείος Λόγος

Θείος Λόγος

Ανακοινώσεις του Οικ. Πατριαρχείου, της Ιεράς Μονής και Ιερό Κήρυγμα

Είδη ευλάβειας

Είδη Ευλάβειας

Στην έκθεση της Ιεράς Μονής διατίθενται διάφορα είδη ευλάβειας