Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

  • 1
  • 2

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά…

22-12-2017 | Νέα |

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας  (22/12/2017)

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας ,χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μηλίτου κ. Αποστόλου καθηγουμένου της Ιεράς Μονής και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Θεουπόλεως Παντελεήμονα.

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Ανα…

21-12-2017 | Νέα |

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας  (21/12/2017)

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας  (21/12/2017) Ετελέσθη με ιδιάιτερη κατάνυξη , χοροστατούντος  του Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί  τη ιερά  μνήμη της Προστάτιδος και...

Εξαετές μνημόσυνο του Προηγούμενου Μητροπολίτου Ρό…

24-09-2017 | Νέα | Ι. Μονή

Εξαετές μνημόσυνο του Προηγούμενου Μητροπολίτου Ρόδου Κυρού Αποστόλου

Ετελέσθη με ιδιαίτερη κατάνυξη πρωινή Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής...

Θεία Λειτουργία - Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού…

14-09-2017 | Νέα | Ι. Μονή

Θεία Λειτουργία - Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ)

Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Πρωινή Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής.

×

Σφάλμα

An error occured during data fetch from google.com: Error refreshing the OAuth2 token, message: '{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }'

Ο Μιλήτου Απόστολος στην Ι. Μονή Βατοπαιδίου επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Πανηγυρίζει αύριο, Πέμπτη 6 Απριλίου το Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με το παλαιό ημερολογίου όπου ακολουθεί το Άγιον Όρος. Στην Ιερά Πανήγυρη θα προεξάρχει μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Θεσσαλονίκης. Επίσης θα συλλειτουργήσει και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος διακονεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας. Να αναφερθεί ότι πριν από λίγο, ο Μητροπολίτης Μιλήτου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Εφραίμ και την Αδελφότητα της Μονής. Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στον Καθολικό του Ευαγγελισμού, όπου τελέστηκε σύντομη Δοξολογία.

"Δεν θα ξεχάσουμε την συμπαράστασή σας, διότι ήσασταν εκ των πρώτων Επισκόπων που υποστηρίξατε την Μονή Βατοπαιδίου και υψώσατε στεντορεία φωνή υπέρ της αθωώτητας" τόνισε στην προσφώνησή του ο Γέροντας Εφραίμ. Σε άλλο σημείο ο Καθηγούμενος της Μονής, συμπλήρωσε ότι "δεν είναι τυχαίο ότι είστε ο πρώτος Ιεράρχης που θα προεξάρχει στην πανήγυρη μετά την αθώωση μας." Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αυριανή εορτή του Ευαγγελισμού, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά συγκίνησή του που βρίσκεται στο Μοναστήρι. "Ενθυμούμεθα τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Μονή και η Αδελφότητα τα τελευταία χρόνια, και χαιρόμαστε που είμαστε οι πρώτοι Αρχιερείς μαζί με τον Άγιο Χριστουπόλεως που θα προεξάρχουμε μετά την αθώωση από την έντιμη ελληνική Δικαιοσύνη" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μιλήτου.

 


ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ


 


ΦΩΤΟΘΗΚΗ


 

Πολυμέσα

Πολυμέσα

Φωτογραφικό υλικό, βίντεο και αρχεία ήχου από την Ιερά Μονή

Θείος Λόγος

Θείος Λόγος

Ανακοινώσεις του Οικ. Πατριαρχείου, της Ιεράς Μονής και Ιερό Κήρυγμα

Είδη ευλάβειας

Είδη Ευλάβειας

Στην έκθεση της Ιεράς Μονής διατίθενται διάφορα είδη ευλάβειας